Interesses

Start
Interesse
Info Honden
Foto's Honden
Hondensport
Infokatten
Foto's Katten
Memoriam
Foto's Oostenrijk
Foto's Zwitserland
Gastenboek
Links
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Wij zijn Carmen en Renato en wonen in Den Haag.

Onze interesses.

Hier vallen natuurlijk onze honden onder, anders waren we er nooit aan begonnen.

In totaal hebben wij 6 honden, 2 katten en 6 vogels. De honden lopen uiteen van Ruwhaar Teckel tot Duitse herder.

Wat betreft de honden vinden wij het heerlijk om met ze te wandelen in het bos of op het strand, natuurlijk gaat hier en in de verzorging heel veel tijd zitten, maar dat interesseert ons niet, we hebben er uit eindelijk voor gekozen.

Wij trainen beide met onze Duitse herders in de africhting, een van onze grootste hobby's. Wij trainen bij VDH kringgroep Westland. 
Met Evita heb ik in april 2005 het VZH certificaat behaald, in mei 2005 het IPO-VZH, in maart 2008 het IPO 1 A deelcertificaat, in oktober 2008 het IPO 1 A en C deelcertificaat met een DZB Uitmuntend en in april 2009 het
IPO 2 A deelcertificaat. Ook heb ik met Kurt in mei 2005 het UV certificaat behaald en in april 2009 het deelcertificaat IPO 1 A en C met een DZB Uitmuntend. Evita is met een wel verdient pensioen en wordt enkel nog een aantal keer per maand ingezet voor de opleiding van de jonge pakwerkers op onze vereniging.

Met Lux heb ik in mei 2007 het VZH behaald en in maart 2009 het IPO 1 certificaat met DZB Uitmuntend. Op 8 november 2009 werd dit opgevolgd met het behalen van het IPO 2 certificaat met een DZB Uitmuntend.
Kort na dit examen raakte Lux heel erg zwaar geblesseerd en bleek hij ook nog eens op 3 plaatsen in zijn rug spondylose te hebben. De sport was ten einde gekomen voor Lux, want hij kon namelijk niet meer springen. Na heel veel maanden kwam ik er achter dat het de blessure aan zijn knie, eerst de linker en later de rechter, was die hem het springen beletten. Ongeveer half september 2010 ging het langzaam aan weer wat beter met Lux. Ben toen ook weer rustig aan wat gaan trainen met hem en ook heel voorzichtig weer begonnen met springen. Ik hem toen op 7 november 2010, tegen alle verwachtingen in, met hem de sprong durven nemen en heb toen met hem het IPO 3 certificaat behaald met
92 - 82 - 89 totaal 263: DZB Uitmuntend. Persoonlijk was ik met een kleine
1,5 maand van trainen hier niet ontevreden over. Na dit examen heeft hij weer een verdiende rust periode gekregen en wordt hij nu regelmatig ingezet op de vereniging voor het opleiden van de jonge pakwerkers. En heel misschien doen we in 2011 nog een wedstrijd.
 

Carmen heeft met Kurt in mei 2005 het IPO-VZH certificaat behaald, en in juli 2006 het IPO 1 certificaat met een DZB Uitmuntend.
Kurt heeft in juli 2005 zijn clubmatch kwalificatie gelopen in Duitsland. Mei 2008 is Kurt aangekeurd voor de fok in Kkl 2a. 8 novmeber 2009 heeft zij met Kurt een deelcertificaat IPO 2 A behaald.

Ook houden wij van reizen en dan in het bijzonder het mooie alpenlandschap. Lekker rustig wandelen in de bergen en genieten van het uitzicht! In Oostenrijk voelen wij ons thuis in de buurt van Fusch a/d Grossglockner. Wij huren hier een hut dat hoog in een dal ligt en dat parallel loopt aan de Grossglockner hoch-alpen-strasse. Dit dal is zo'n 10 kilometer lang en aan het eind daarvan ligt de hut. Bijna kompleet afgesloten van de wereld!

In Zwitserland gaan wij naar Bellwald in het kanton Wallis. Bellwald is een bergdorp dat in het Rhônedal ligt. Omringt door bergen van boven de 4000 meter komen wij daar geheel tot rust en genieten van al het lokale wat heerlijk is!

Ook mag ik mij graag bezig houden met fotografie en filmen. Gezien de foto's op de site, mogen dit duidelijk zijn.

Carmen houdt ook van paard rijden en heeft in het verleden een eigen paard gehad samen met haar zus.

Op de verdere pagina's kunnen jullie zien wat onze interesses zijn en ook een beetje onze honden en katten leren kennen. Als mede een indruk krijgen van onze hobby de "africhting" van onze Duitse Herders en X Hollander.

Wij hopen dat jullie veel plezier hebben bij het kijken naar de pagina's.

Renato.

 

Naar Boven

 

Deze website is voor het laatst bijgewerkt op: woensdag 04 mei 2011